Spa Samedan

The new Bath in the historic center of Samedan is situated directly on the back of the baroque church. Despite this prominent placement it leaves the leading role on the village square to the church. At the same time it tries to show the significance of a public bath in the historic context of Samedan. The scale as well as the precisely chosen materials integrates the new building perfectly into the existing situation. At the same time the building maintains character and independence.

Read More

Atlas House

The Atlas House is situated on the edge of the city of Eindhoven, opposite a historic rural estate. The compact square building manifests itself as a tower. It is rotated 45 degrees relative to the street and is detached from the boundaries of the plot. All windows are grouped around the corners and at times allow for diagonal views through the volume. Internally, the rotation provides striking vistas along the edges of the forest. The depth of the façade openings reveals that the size and colour of the bricks is the same both inside and outside. These define the character of the raw and restrained interior. The external facades offer no clues about the playful offsets of the internal spaces. The interior reveals a collection of rooms of various heights and floor levels, each giving their respective window openings specific characteristics.

Read More

Studio SDS

The project involves the Belgian artist Stief Desmet’s painting and sculpting studio. On the street side you will find the family home, flanked on the left by a narrow brick garage. On the right side there is a lower studio and studio that no longer meets the expectations of the artist who creates ever larger sculptures.

Read More

Camperdown Childcare

This project sensitively inserts new architecture into a former industrial warehouse building, located in the inner west of Sydney, for a new 80-place childcare centre.
The new interior architecture incorporates pop-up clerestory windows allowing sunshine to penetrate deep into the playrooms. The use of primary shapes and platonic forms in the building elements give opportunities for imagination and education. In collaboration with the landscape architect we integrated a series of naturally non-uniform and adventurous elevated spaces amongst prerequisite soft-fall surrounds. These provide stimulating play areas to challenge balance and promote risk evaluation that are fundamental for early childhood development.

Read More

Casa Duro-Babiano

The renovation of this house, located in a building from the 30s of the twentieth century, is divided into two basic strategies: the recovery of the original hexagonal hydraulic mosaic flooring, rich in geometric drawings andcolors; and the arrangement of a two-bedroom house where light and economy of resources were the determinant factors for its development.

Read More