Spa Samedan

The new Bath in the historic center of Samedan is situated directly on the back of the baroque church. Despite this prominent placement it leaves the leading role on the village square to the church. At the same time it tries to show the significance of a public bath in the historic context of Samedan. The scale as well as the precisely chosen materials integrates the new building perfectly into the existing situation. At the same time the building maintains character and independence.

Read More

Camperdown Childcare

This project sensitively inserts new architecture into a former industrial warehouse building, located in the inner west of Sydney, for a new 80-place childcare centre.
The new interior architecture incorporates pop-up clerestory windows allowing sunshine to penetrate deep into the playrooms. The use of primary shapes and platonic forms in the building elements give opportunities for imagination and education. In collaboration with the landscape architect we integrated a series of naturally non-uniform and adventurous elevated spaces amongst prerequisite soft-fall surrounds. These provide stimulating play areas to challenge balance and promote risk evaluation that are fundamental for early childhood development.

Read More

Casa Duro-Babiano

The renovation of this house, located in a building from the 30s of the twentieth century, is divided into two basic strategies: the recovery of the original hexagonal hydraulic mosaic flooring, rich in geometric drawings andcolors; and the arrangement of a two-bedroom house where light and economy of resources were the determinant factors for its development.

Read More

Twin Twin

The city demand, more and more, non programmed spaces. Places to satisfy needs of their inhabitants. Contingent spaces and affectives able to foster social and work relationships. A freelance photographer wants to participate in this open space making the most of it as an improvised photo studio, coworking, venue for different events, showroom, workshop… But that has the capacity to do these varied programs simultaneously.

Read More

Christine and juan carlos’ apartment

The project consist in a refurbishment of an apartment, adapting it to the needs of the new inhabitants, a couple with a child.
The structural configuration of the house defines two halves: a very regular one and a good orientation, in which the living room and bedrooms are located (street strip), and another very irregular part, with little natural light and very compartmentalized, in which the services are concentrated (inner strip).

Read More

Atlantis gastrobar

Atlantis gastrobar is conceived as a contemporary object that carries a nostalgic glance to the traditional corner shops. Opening itself to the street, the establishment catches the eye of the passer-by due to its radical aestheticism and form. The logotype is reminiscent of the sea, the mythical island of Atlantis, their protective god Poseidon, and his magnificent trident.

Read More