House Schnifis

House Schnifis is centrally located in Walgau, Vorarlberg in front of the Großes Walsertal with a view of the Rätikon mountain range. This region is characterised by agricultural buildings from which the House Schnifis has copied some elements. The clear simple volume, the solid base with lime plaster, the open horizontal laths in the west, simple sliding doors, the wooden construction and the central kitchen. The ground floor is cut into the slope and constructed in a solid construction with building component activation. In this way, the solar energy is stored in the building mass. On it stands a wooden building with a saddle roof in copper roofing. Appropriate floor plans play with density and generosity. The upper floor has a western terrace and an open gable with gallery. In the east compact rooms are lined up. The handling of tradition and innovation and the use of suitable building materials serve as a basis for a contemporary relationship to agriculture, landscape and finally to a successful culture of life.

Data:
Architect: ma-ma Werkraum für Baukunst; Martin Mackowitz
web: www.ma-ma.io
year of realization: 2019
fotos: Hanno Mackowitz


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.