Kindergarten Paradiesstrasse

The project for the new double kindergarten with daycare facilities evokes the atmosphere of the surrounding residential area which is characterised by its garden-city character. Through its formal language, it transforms the existing into a self-confident edifice and generates a place with a strong identity.

The deep eaves and meandering facade gives the pavilion-like structure a particular scale. Inside the building, the large, flexibly-furnished rooms open up to the ridge of the roof and are additionally accentuated and lit by skylights. The smaller, more contemplative rooms are significantly lower, thus creating specific moods related to the garden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.