Apartment renovation for a couple of punks

El projecte neix  de l’exercici de fer el màxim amb el mínim, per tal de millorar les condicions d’habitabilitat d’un habitatge en molt mal estat. L’estratègia principal passa per intercanviar les posicions de bany i cuina i obrir aquesta a la sala per tal de gaudir d’una major amplitud, llum i aire.

S’enderroquen els fals sostres successius per tal de gaudir de l’alçada original de 3,80m que té l’habitatge, i es decideix no incorporar nous materials d’acabat, acceptant els existents i maximitzant-ne les qualitats més singulars. Les parets es pinten de blanc, col·locant en el mateix pla els enguixats existents amb les superfícies que per primera vegada afloren a la superfície.

Es treballen les cuines i les noves fusteries amb el tauler tricapa de color groc, combinant-lo amb el tauler tricapa d’avet per tal de donar llum i color al nou espai.

Read More

Music School

Located in Brunico, Italian South-Tirol, the Project consists of the extension of the music school, located in the historical villa Casa Ragen. The difficulty of the project laid on configuring an extension that allowed preserving the character of Brunico’s historical centre and also highlighting the majestic presence of Casa Ragen. The project simply proposes the […]

Read More

E26

Création d’un nouveau réfectoire pour l’école existante, faisant office de clôture physique mais non visuelle avec le paysage environnent. Plateforme et emmarchement en béton poncé, 5 panneaux de bois CLT porteurs en refends, panneaux de toiture CLT structurels. Béton, panneaux bois massif type CLT, châssis repliable aluminium, verre collé sur acier.

Read More

Jetavan

In Buddhist mythology Jetvana is the name of one the Buddha’s most important spatial edifice which when literally translated means: the grove of Jeta, land donated to the sangha for founding a monastery. It was of semiotic significance that the site offered by Samir Somaiya owner of the neighboring sugar factory in rural Maharashtra for […]

Read More

King’s Grove

The project creates a new two-storey rear extension to this Victorian house in South London. The layout of the original house was heavily compromised by the annexation of the original entrance to the neighbour which resulted in a convoluted arrival sequence with disjointed and poorly proportioned rooms. The entire ground floor was therefore reconfigured to […]

Read More

tmSN

Context and description of the parcel in its original state: The property is located in the Mercatorstraat, in the center of Sint-Niklaas. Houses in this part of the street are predominantly terraced houses. The street side of the plot is SW-oriented. The plot has an L-shape and has a specific rhythm of buildings with varied […]

Read More

Student Village

Student Village is a small urban community built in and around a 17th century timber farm, just outside of central Aarhus, Denmark. The project consists of 56 single and double room apartments for students, as well as common rooms and shared facilities. The new buildings follow and mimic the old farms’ layout, creating a series […]

Read More

Juanola(s)

Juanola(s) marble and granite modular side-tables Juanola(s) were designed for a specific project of our studio. Even though the side-tables were rejected by the promoter, we decided to build and publish them. The concept arises from our own particular concern regarding domestic side-tables. The tables are made out of different kinds of marbles and granites […]

Read More