Social services office el Coll-Vallcarca

A project for the renovation of ground floor premises with the minimum possible input of resources, and with very specific and exacting functional requirements, given the programme it hosts, a social services centre.

The project defines two zones: an area for ​​attention to the users and an internal work area. Access is by way of a generous-sized waiting room surrounded by interview rooms and the information desk. The work area has restricted entry from the waiting room at one end and a direct exit to the street at the other.

The structuring of the spaces avoids corridors, by means of a linked sequence of main spaces and vestibules. All of the service spaces have access from the halls, thus freeing up the walls of the principal rooms.

The walls of the three main spaces and the vestibules that connect them have a differentiated treatment, with screens composed of slats and panels of pine wood, which bestow a feeling of warmth and comfort on spaces whose occupation tends to be uncomfortable, given their social function.

Data:

address/ carrer sargelet 2. barcelona

surface area/ 490 m2

project/ 2015

construction/ 2016

project architect/ vora (pere buil, toni riba)

project team/ josep esteve, bruna linhares

services/ fia (font i armengol)

budget control/ gerard codina

building technical architect (coordination execition)/ p&g associats, david pou

contractor/ bosch-pascual

client/ ajuntament de barcelona, bimsa

photographs/ adrià goula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.